“Talentvrees"

“Opstellen van je eigen doelen en jezelf evalueren dat wordt te moeilijk", informeert mijn MT me net. "Hoezo!? Denk ik dan. Echt". Ik luister naar de directeur tegenover me. De frustratie staat op zijn gezicht. “Als ze dit al niet eens kunnen...”. Hij zucht en reikt naar zijn koffie. Het is duidelijk; mijn klant zit met een reptielen probleem.

Het deel van ons brein dat wanneer in levensgevaar, onbewust onze fysieke reactie bestuurd. In een nanoseconde. Cruciaal wanneer oog in oog met een sabeltandtijger of naderende koplampen. Minder effectief tijdens groei en veranderprocessen.

Elke nieuwe situatie betekent onbekende gevolgen

Je innerlijke risicomanager slaat onbewust aan bij mogelijk gevaar. Verandering bijvoorbeeld, is een levensgevaarlijke bron van onzekerheid en onbekende bedreigingen. Letterlijk. Dus zegt onze risicomanager “blijf je waar je bent. Dan ben je veilig”. Zelfs als dit een negatieve, ongezonde situatie betreft. Want de risico’s in die situatie, die ken je.

Heb ’t lef om te groeien

We overleven dankzij dit innerlijke reptiel. Om het beste uit onszelf en anderen te halen, hebben we de andere delen van ons brein nodig. Het aanspreken en bereiken hiervan vereist vaardigheden, (zelf)vertrouwen en moed. Om te leren en te ervaren dat veranderen, proberen en falen niet ons einde betekenen, maar juist leiden tot groei.

Vaste mindsets vs groei mindsets

We hebben deze positieve ervaring nodig om de niet-levensbedreigende risico’s en limitaties in ons leven los te laten en door te zetten. Ook als het spannend wordt. Deze groei mindset is prima te leren. De crux zit ‘m in het creëren van een veilige omgeving om deze eerste stappen in te zetten.

Wendbaarheid en veerkracht komt met vertrouwen

Het vertrouwen dat wat wordt gezegd en beloofd, ook op de werkvloer wordt doorgevoerd. Kortom, dat de dagelijkse communicatie overeen komt met het beleid dat je als organisatie nastreeft.

Talentgerichte communicatie is de basis

Voor wendbaarheid en veerkracht in je team. Cruciaal, om verbeteringsprojecten en flexibele werkwijzen intern te laten slagen. Die de weg vrijmaken tot duurzaam succes en optimale productiviteit.

Zeer waardevol voor leidinggevenden en HR

Omdat de vaardigheden je helpen om je team en de organisatie dagelijks gericht te motiveren. Om situaties, beleid en strategie vanuit groei te benaderen en dit intern betrouwbaar en positief te delen:

  • waarmee je herstel na een negatieve periode mogelijk maakt;
  • je valkuilen, onzekerheid en gevaren bespreekbaar en oplosbaar maakt
  • en de weg vrij is voor vooruitgang.

Investeren in (zelf)vertrouwen en veiligheid in je organisatie is bouwen aan top teams. Met als kers op de taart: je traint je eigen brein om vanuit ongelimiteerde groei te denken.

Enkele favoriete thema’s.

Talent gericht interviewen voor HR & recruiters
Leer talentgericht vragen stellen en effectief richting geven aan gesprekken.

Moeiteloos talentgericht delegeren
Vanuit dagelijkse communicatie bouwen aan vertrouwen en zelfstandigheid.

Talentgericht vergaderen
Hoe doe je dat? Waar, in elke vorm, met wie, waarom? Wat past bij ons?

Talentgericht team werken
Hoe spreek je elkaar praktisch, talengericht aan en werk je beter samen?

Veelgevraagde persoonlijke thema trajecten.

Optimaal, talentgericht leidinggeven
Ondersteun direct vertrouwen, productiviteit en topprestaties via je dagelijkse communicatie.

Talentcommunicatie voor HR Professionals
Ontdek hoe je veiligheid, motivatie en groei waarborgt in een leeromgeving.

met Peper graag is waardevol voor de gehele organisatie.

Doordat wij de inhoud gericht afstemmen op de praktijk van de klant, het organisatieniveau van de deelnemers en het eventuele takenpakket in de groep.

Hiermee waarborgen we tegelijkertijd onze kwaliteit en hoge impact.

Elk coachtraject kent een eigen thema. De inhoud wordt specifiek afgestemd op de deelnemer(s).

Zo hebben we thematrajecten voor:

• HR professionals
• Teams
• Leidinggevenden /Management
• Executives/ Directie

Begeleiding vindt plaats in de vorm van coaching of als sparringpartner.

Meer weten? Lees alles in de brochure Talentgerichte communicatie

Bekijk en vergelijk alle trainings- en coachingsmogelijkheden. Vul het formulier in en ontvang onze brochure per mail. Deze gegevens slaan we niet op en geven we niet door (privacy en disclaimer).
Gewoon doen, dus 🙂