Hoe kunnen jullie knallen?
Wat heb je daarvoor nodig?
Met welk resultaat eind 2021?

Kies het pad naar een gefocust en positief 2021!

Welkom. Top dat je er bent.
Voor jullie geen papieren doelstellingen en conceptuele missie om dat te doen wat jullie in 2020 ook al deden. 2021 willen jullie meer. Omdat er meer in zit. In het jaar. In jou, in je collega’s en in de organisatie.

Dit gevoel op zich is al een enorme energieboost. Die we allemaal kunnen gebruiken na het afgelopen jaar. Hoe je dit zelf, als team en organisatie gaat realiseren? Leg ik je hieronder in 4 stappen uit.

Dus, pak even dit moment. Schenk voor jezelf dat drankje naar keuze in. Ga dan even rustig zitten en leun achterover. Voel hoe je spieren zich ontspannen, voel het glas in je hand. Adem langzaam 2 keer in en uit. Et voilà, je kunt van start.

Stap 1: Wens, voor je uitvoert

Eind 2020 hebben jullie visie en doelstellingen bepaald. De basis voor het nieuwe jaar, staat. In de uitvoering zie je dan toch misverstanden, dubbel werk, stroop en frustraties. Huh? Hoe ken dat?

Nou, een organisatieplan is breed en conceptueel. Focus en groei ontstaan uit afstemming op persoonlijke verwachtingsniveau. Zo verstoren onbewuste individuele- en teamwensen/ambities het bewust gezamenlijk afgesproken doel.

Teams waar ik onderstaande oefening mee deed ervoeren wel die onderlinge focus en flow. Ze realiseerden sneller en met meer plezier hun gezamenlijke en individuele doelen.

Dit kunnen jullie ook. Ervaar de magie van focus behoud met deze wensboom voor teams

Wensboom kaartje met Peper graag
Doel 2021 kaart

Stap 2: De lat leggen voor 2021

De doelstelling als organisatie is bekend. Jullie verwachtingen zijn nu afgestemd. Dan is het nu tijd om een praktische mijlpaal te kiezen voor 2021. Hoog genoeg om te groeien en laag genoeg om de motivatie te behouden. Bekijk de individuele oefening en beluister de teamversie. Bewaar de leeuwin kaart in het zicht. Waarom? Zie stap 3.

Stap 3: Programmeer je brein voor succes

Vaak denken we dat het:

 • onze collega’s,
 • onze middelen;
 • de wereld om ons heen;
 • regels en beperkingen;
 • gebrek aan geld, kennis en talent;
 • of de markt en competitie

zijn die je als team weerhouden van succes en flow. Deze externe factoren zijn er. In overvloed zelfs in 2020. Vaak moeilijk en ongelooflijk ingewikkeld.

Soortgelijke organisaties die wel hun doel bereiken?
Dealen met diezelfde externe factoren. Zijn niet beter, slimmer of gezonder. Kennen dezelfde onzekerheden. Hebben ook lasten en stakeholders.

Het verschil?
Organisaties die hun succes bereiken hebben hun werknemers geherprogrammeerd. Zij kennen de wet van de aantrekkingskracht en gebruiken die in hun voordeel. Dat is wanneer ’the magic happens’.

Dat herprogrammeren kunnen jullie ook.
Zonder IT-er. Hoe? Probeer het eerst zelf (ook zonder items) en beluister de teamversie podcast.

Kom na het beluisteren van de podcast terug naar deze pagina en scroll verder voor stap 4. De laatste stap voor focus en flow het gehele jaar.

Neem gerust contact met me op

Kun je wel wat tips of hulp gebruiken in dat herprogrammeren of afstemmen? Wil je extra kaarten bestellen? Of een eigen wensboom bestellen voor de organisatie? Laat het me weten.

 

Wensboom inspiratie foto's
Wensboom inspiratie.
Ja, dat wil ik

Zij bereikten hun doel in 2020

‘Dank je wel weer voor de sessie, die erg interessant en inzichtelijk was”. Hilje – Hoofd fondsenwerving en communicatie

“Linda speelt in op het moment en actuele thema’s/onderwerpen. Weet op de goede momenten door te vragen en altijd tot de kern te komen”. Esther – Resources officer

Ik vond het ontzettend leuk om te doen! Lesley – Senior Partnership Development Officer

 

Stap 4: Speel, ontspan en vier

Er is minder fysiek contact en koffie automaat gesprekken ontbreken. Je werkt thuis met grote en kleine mensen of in een steriele kantooromgeving. Dat is serieus pittig.

Dus organiseer iets geks. Verwek een ‘check in’ bij elke vergadering. Ga eens wandelen terwijl je belt en zonder plan tegenover je collega of huisgenoot zitten. Doe het wel veilig 🙂

 • Stel jezelf en je vragen open.
  Uit pure interesse. Niet om te antwoorden.
 • Laat emotie-ballonnetjes even leeglopen.
  Ben er. Luister. ‘T heeft niet altijd met jou te maken. Laat dat zo. Oordeel niet.
 • Check in tijdens online gesprekken:
  hoe zit je er bij vandaag?
 • Verzin een creatieve meeting met elkaar.
  Dat houdt het speels en interessant.
 • Bouw aan (nieuwe) tradities, vier wat je kan.
  De groei, de stappen en het falen. Van jezelf en de ander.

Alle 4 de stappen doorlopen?
Noteer je inzichten. Verwerk deze en de tips in je dagelijkse routine en ervaar de impact van de tijd en aandacht die jullie als team dit jaar aan afstemming, eigenaarschap, focus en veiligheid besteedden.

Ik hoor graag van je wat deze stappen voor jullie hebben gedaan! linda@metpepergraag.nl

Bonus tip voor K.... momenten

Soms gebeuren er dingen waar we gewoonweg geen invloed op hebben. Die zo ongelooflijk stom zijn. Geef jezelf en je team dan wat ruimte. Om het leven even heeeeel zwaar te vinden. Doe het samen, bijvoorbeeld met Brigitte. Humor schept verbinding.

Maar ook ruimte om oprecht te vallen. Om te treuren om ongelooflijk dierbaar verlies.

Je kiest niet wat er gebeurt in de organisatie, je hebt wel altijd invloed op hoe je met dingen omgaat.

Jullie schrijven als team het verhaal van de organisatie.
En als je een tijdelijke writersblock of onenigheid ervaart, help ik jullie het blad weer te beschrijven.

Dit zijn de 4 stappen naar jullie focus en succes in 2021. Simpel en alles veranderend. Wil je meer originele tips en inzichten?

Abonneer je op Linda’s eye-opening tips voor leidinggevenden en professionals die gaan voor dat potentieel. Waarschuwing: inspirerend, herkenbaar en direct toe te passen in je werk. Niet geschikt voor excuus-zoekers en voor professionals die met ‘bijna’ tevreden zijn.